Focacciahapjes met aubergine, pesto en mozzarella
Ingrediënten
1 focaccia
1 bol mozzarella
Enkele plakjes Parmaham
1 aubergine
Olijfolie
Peper en zout
Tomatentapenade: 10 halfzongedroogde tomaten, 1 teen look, 4 el olijfolie, peper, zout, 2 el ricotta
Rucolapesto: 1 dl olijfolie, 50g rucola, citroensap, peper, zout, 1 teen look, geraspte Parmezaanse
kaas, 25g peterselie, 2 el pijnboompitten
Basilicumpesto: 1dl olijfolie, 20g rucola, peper, zout, 1 teen look, geraspte Parmezaanse kaas, 2 el
pijnboompitten, 50g basilicum
Bereiding
Snij de mozzarella in plakjes.
Snij de aubergine in schijfjes. Bestrooi met zout en laat 30min rusten.
Spoel de aubergineschijfjes af. Verhit olijfolie.
Bak de aubergine gaar.
Snij de focaccia in driehoekjes en vervolgens overlangs.
Mix telkens alles voor respectievelijk de tapenade en de 2 pesto’s.
Beleg met mozzarella met basilicumpesto, tomatentapenade en Parmaham of rucolapesto en
gegrilde aubergine.
Smakelijk.