Over ons

Deeg dat opveert tussen de vingers. Wolkjes bloem
die opdwarrelen en weer neerdalen. De geur van een knapperige korst die het atelier vult. Al die dingen, daar ligt ons hart.

Fijnproevers weten het: in de schaduw van de kerk in Melsele moet je zijn. Daar waar elke dorpeling passeert, rollen wij ons verhaal voor je uit. In 1855 deden we dat voor het eerst en we zijn nooit gestopt met verder te schrijven. Vandaag kijken we met veel respect naar de tradities van toen, maar we introduceren ook de smaken van nu en straks. Ons assortiment is verrassend en boeiend, soms eigenzinnig en gedurfd, maar altijd laagdrempelig en herkenbaar.

Wij houden van
eerlijk en puur

Een product waarvan je weet dat het met liefde gemaakt is, smaakt altijd beter. Dat is ook het credo van Bakkerij Van Hoorick. Kies je voor eerlijk en puur, dan kom je automatisch bij ons terecht. Elk product is zuiver en dat merk je vanaf de eerste hap.

Altijd een glimlach
op de lippen

Lekker eten kan mensen verbinden en daar gaan we resoluut voor. Een glimlach op jouw gezicht toveren, daar is het ons om te doen. We willen een omgeving creëren waar iets te beleven valt en die bij iedereen in de smaak valt. Bij jou als klant of partner, bij onze werknemers en bij onszelf.

Bekijk ons team

Blijven Pionieren

Wij staan op met de bakkerij en gaan ermee slapen. Want we willen een pionier zijn in de ambachtswereld. Door de dingen in vraag te stellen, blijven we bijleren en streven we voortdurend naar verbetering. Alles wat we doen gebeurt in een up-to-date atelier volgens de meest vooruitstrevende technieken en toepassingen.

Historiek

12 september 1855

Jan Baptiste Van Hoorick vestigt zich in de Sint-Elisabethstraat 2 aan de kerk in Melsele. Het is de officiële start van onze bakkerij, waarvan de aanzet zelfs dateert van in de jaren dertig. Toen al was er sprake van bakkersgerelateerde activiteiten, zoals de verkoop van gist.

1861

Jan Baptiste is samen met Sophie Deckers, die jammerlijk overlijdt. In hetzelfde jaar hertrouwd hij met Pelagie Martens. Zij krijgen drie kinderen, waarvan zoon Louis Alfons mee de handschoen opneemt in de bakkerij van zijn vader.

1925

Louis Alfons Van Hoorick trouwt met Madeleine Van Raemdonck, eveneens afkomstig van een bakkersfamilie. Als Jan Baptiste niet veel later overlijdt, neemt het koppel de bakkerij over.

16 december 1929:

Louis Alfons en Madeleine worden de trotste ouders van Armand Van Hoorick, de tweede van drie zonen en de toekomst van de bakkerij.

1945

Armand voelt het bakkersbloed door de aderen stromen en stapt op zijn zestiende mee in de zaak van zijn vader.

1955-1956

Louis Alfons wordt ernstig ziek en overlijdt een jaar later. Zoon Armand trouwt datzelfde jaar met Godelieve Van Royen en samen zetten ze de schouders onder de bakkerij.

1961

Nadat Armand en Godelieve drie jaar eerder het leven schonken aan zoon Louis, wordt nu ook Dirk Van Hoorick geboren.

1979

Dirk heeft duidelijk bakkersbloed en begint op zijn achttiende zijn vader te helpen in de zaak. Die wil zachtjesaan afbouwen en ziet in zijn zoon de gedoodverfde opvolger.

1983

Dirk Van Hoorick trouwt met Ann Onghena. Niet veel later nemen ze de zaak van Godelief en Armand over. Die laatste blijft zijn zoon en schoondochter wel nog enige tijd met veel raad en daad bijstaan.

15 september 1985

De huidige generatie krijgt vorm als Thomas Van Hoorick het levenslicht ziet.

November 1988

Met Annelies Van Hoorick krijgt Thomas er al snel een zusje bij.

2011

Thomas waagt de sprong en gaat aan de slag in de zaak van zijn ouders.

2015

Jade Strobbe, sinds 2009 de partner van Thomas, herontdekt zichzelf en kiest voor een carrièreswitch met de bakkerij als bestemming.

Juli 2015

Jade en Thomas worden de gelukkige ouders van Ides.

Mei 2017

Geen één zonder twee en twee jaar later verwelkomt de wereld ook zoon Otto.

Januari 2019

Thomas en Jade nemen Bakkerij Van Hoorick officieel over van zijn ouders.

30 april 2019

Feest in Melsele. Thomas Van Hoorick en Jade Strobbe geven elkaar het ja-woord!

2020

Drie musketiers, op 3 mei 2020 wordt onze derde zoon Titus geboren.

2020

Na 6 jaar intensief aan het concept van de nieuwe winkel gewerkt te hebben, is het eindelijk zo ver. De winkel werd verbouwd. En niet zomaar een beetje. Hij werd 3 keer zo groot, met grote breekwerken. Alles werd super zorgvuldig getimed, waardoor de winkel zijn deuren nooit heeft hoeven te sluiten. Het was pittig en het heeft ons bloed, zweet en tranen gekost. Maar we zijn super blij met ons resultaat.

2020

De intrede van ons nieuwe website met geïntegreerde webshop. Eindelijk, daar is hij dan. We hebben zeer goed over onze webshop nagedacht, we wouden iets duurzaam, iets extreem gebruiksvriendelijk en vooral iets dat gekoppeld kon worden met ons kassasysteem. Een grote verbetering, zowel voor onze klanten maar ook voor ons!

2020-2022

De coronacrisis. 2 jaar heeft deze geduurd, met veel up’s en dows. Het was een periode van snel schakelen, inschatten en oplossingen zoeken. Intensief samenwerken met collega’s zag er plots anders uit. Voorzorgen werden genomen, maatregelen van de overheid werden opgevolgd. Maar nu kunnen we zeggen dat we het doorzwommen hebben, dat crisis watertje. Vele zorgen, weinig verlof en enkele grijze haren later, mogen we blij zijn dat we dit de kop hebben kunnen bieden.

2022

Onze koffiecorner krijgt meer en meer vorm. We hadden sinds de start van onze nieuwe winkel al een kleine koffiecorner ‘in house’, maar binnenkort open wij ons echt terras waar we het beginsel leggen van een echte koffiebar. Stay tuned…

2022

Het jaar 2022 werd niet goed gestart. Na een 2jaar durende coronacrisis komt er nu een grote inflatie op ons af. De oorlog tussen Rusland en Oekraïne maakt dat de graanprijzen en de energieprijzen de pan uitswingen. De inflatie is nu echt voelbaar.

Op zoek naar volk

Laat onze ambacht door jouw aders stromen en wordt onze nieuwe vaste collega.